Başdöndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik gelişmelere son günlerde bir yenisi daha eklendi.
Uzmanlar, özellikle savaş alanlarında kullanılmak üzere günümüzdekilerden çok daha farklı ve kullanışlı bir ambulans üretmek için kolları sıvadılar.
Henüz proje aşamasında olan bu ambulans helikopter ile ister Amazon’un balta girmemiş ormanlarında ister Newyork’un göbeğinde, yani dünyanın neresinde olursa olsun tıbbi ihtiyacı olan herkese ulaşılarak tıp alanında yeni bir dönem açılması hedefleniyor.
1950'li yıllarda hayata geçirilmek istenen fakat bir türlü başarılamayan 'uçan jip' prototipinden esinlenerek tasarlanan bu ilginç aracı günümüz helikopterlerinden ayıran en temel özellik pervanelerin iç tarafa monte edilmiş olması.



Daha çok savaş alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan aracın işleyişi şu aşamalardan oluşuyor:

- Helikopter, kendisine gönderilen GPS sinyallerini birkaç dakika içinde algılayarak hedefe doğru yola çıkıyor.

- Hedefe vardığında en ufak bir sarsıntı yaşamadan piste indikten sonra, içerde bekleyen robot yaralıyı özel kabine yerleştiriyor.

- Kabindeki kameralar sayesinde sürekli akan veriler sayesinde süreci takip edebilen uzmanlar, robota yaralıya ilk müdahalenin yapılması için gerekli talimatları veriyor.

- Robot, kendine verilen tüm talimatları yerine getirdikten sonra, helikoptere kalkış emri veriliyor. Sinyali algılayan helicopter dikey bir şekilde – ki kalkış pozisyonu içerdeki yaralının sağlık durumu için çok önemli – havalanmaya başlıyor.

- Pilotu olmayan ve sürekli sinyallerle yönlendirilen araç, hastaneye vardığında artık iş gerçek doktorlara devrediliyor.

Alıntı:guncelhaber.com

1 yorum

  1. Unknown  

    27 Temmuz 2012 09:55

    Ambulanslar hayatımızın heryerinde . Ambulans hizmetleri hakkında kapsamlı bilgi edinmek isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz .



Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates